Lilkové lasagne - od 4. fáze

 
Lilkové boloňské lasagne 

time-2558688_640Doba přípravy: 60 minut

istockphoto-1186952040-612x612Počet porcí: 4
 
 istockphoto-1190090140-612x612 1 porce: 643 kcal / 2687 kJ

Jak si lilkové boloňské lasagne připravíme?

1.

Nejprve si připravíme boloňskou směs. Na trošce řepkového oleje orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli a česnek.

2.

Přidáme mleté maso, mletou červenou papriku, osolíme, opepříme a zarestujeme.

3.

Následně přisypeme nastrouhanou mrkev s celerem a restujeme dál.

4.

Přilejeme rajčatové pyré a dochutíme oregánem. Po změknutí kořenové zeleniny sejmeme z plotny.

5.

Lilky podélně rozkrájíme na 1 cm plátky a osolíme. Jakmile začnou pouštět vodu, osušíme je ubrouskem nebo utěrkou.

6.

Na pánvičce na trošce oleje orestujeme z obou stran.

7.

Připravíme si pekáček nebo zapékací misku. Dno pokapeme olejem a začneme vrstvit.

8.

Nejprve poklademe lilky, poté plátkový sýr, boloňskou směs a následně opakujeme.

9.

Zakončíme lilky.

10.

Navrch rozkrájíme mozzarellu a zapečeme v troubě.

Potřebné ingredience k přípravě lilkových boloňských lasagní

Lilek 4 ks
Mleté hovězí maso 500 g
Mrkev 1 ks
Celer 1/3
Menší cibule 1 ks
Česnek 2 stroužky
Rajčatové pyré 250 g
Plátkový sýr 150 g
Mozarella 1 ks
Oregano
Mletá červená paprika
Sůl
Pepř
Řepkový olej