Lilkové lasagne - od 4. fáze
Doba přípravy: 60 minut
Jak si lilkové boloňské lasagne připravíme?
Nejprve si připravíme boloňskou směs. Na trošce řepkového oleje orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli a česnek.
Přidáme mleté maso, mletou červenou papriku, osolíme, opepříme a zarestujeme.
Následně přisypeme nastrouhanou mrkev s celerem a restujeme dál.
Přilejeme rajčatové pyré a dochutíme oregánem. Po změknutí kořenové zeleniny sejmeme z plotny.
Lilky podélně rozkrájíme na 1 cm plátky a osolíme. Jakmile začnou pouštět vodu, osušíme je ubrouskem nebo utěrkou.
Na pánvičce na trošce oleje orestujeme z obou stran.
Připravíme si pekáček nebo zapékací misku. Dno pokapeme olejem a začneme vrstvit.
Nejprve poklademe lilky, poté plátkový sýr, boloňskou směs a následně opakujeme.
Zakončíme lilky.
Navrch rozkrájíme mozzarellu a zapečeme v troubě.
Potřebné ingredience k přípravě lilkových boloňských lasagní
Lilek | 4 ks |
Mleté hovězí maso | 500 g |
Mrkev | 1 ks |
Celer | 1/3 |
Menší cibule | 1 ks |
Česnek | 2 stroužky |
Rajčatové pyré | 250 g |
Plátkový sýr | 150 g |
Mozarella | 1 ks |
Oregano | |
Mletá červená paprika | |
Sůl | |
Pepř | |
Řepkový olej |