Low carb burger s hovězím masem

Burger portobello s hovězím masem

 

time-2558688_640Doba přípravy: 30 minut

istockphoto-1186952040-612x612Počet porcí: 2
 
 istockphoto-1190090140-612x612 1 porce: 666 kcal 

Jak burger portobello připravit ?

1.

Mleté maso osolíme, opepříme a vytvarujeme si dva burgery.

2.

Šalotku nakrájíme na menší kolečka a na ghí, rozehřátým na mírném plameni, dozlatova orestujeme.

3.

Dále u žampiónů oddělíme nohy od klobouků. Každý klobouk na ghí pozvolna taktéž z obou stran orestujeme.

4.

Na vyšším plameni z obou stran na ghíčku osmažíme burger. Poté si poskládáme burger: na klobouk žampionu dáme maso, cheddar, listy salátu, rajče, cibulku a přiklopíme dalším kloboukem.

Ingredience potřebné na burger portobello

Žampióny portobello 4 ks
Mleté hovězí maso 400 g
Cheddar 80 g
Přepuštěné máslo gHÍ 3 lžíce
Šalotka 2 ks
Rajče 2 ks
Sůl, pepř špetka
Rukola, polníček čerstvý špenát dle chuti