Low carb burger s hovězím masem
Doba přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2
1 porce: 666 kcal
Jak burger portobello připravit ?
1.
Mleté maso osolíme, opepříme a vytvarujeme si dva burgery.
2.
Šalotku nakrájíme na menší kolečka a na ghí, rozehřátým na mírném plameni, dozlatova orestujeme.
3.
Dále u žampiónů oddělíme nohy od klobouků. Každý klobouk na ghí pozvolna taktéž z obou stran orestujeme.
4.
Na vyšším plameni z obou stran na ghíčku osmažíme burger. Poté si poskládáme burger: na klobouk žampionu dáme maso, cheddar, listy salátu, rajče, cibulku a přiklopíme dalším kloboukem.
Ingredience potřebné na burger portobello
Žampióny portobello | 4 ks |
Mleté hovězí maso | 400 g |
Cheddar | 80 g |
Přepuštěné máslo gHÍ | 3 lžíce |
Šalotka | 2 ks |
Rajče | 2 ks |
Sůl, pepř | špetka |
Rukola, polníček čerstvý špenát | dle chuti |